Svatební šaty nemusí být bílé

K originální osobnosti a netradičnímu svatebnímu obřadu patří také netypické svatební šaty. A proč se vdávat v bílé jen proto, že je to tradice? Dnes už běžně nabízejí svatební salony barevné svatební šaty a šaty, které můžou vaši osobnost a osobitost ještě podpořit – a? už barevným odstínem, atypickým střihem, nebo zvolenými materiály a originálními detaily.

Trendy (ne)trendy

Ve svatebních salonech mají obvykle aktuální nabídku trendy střihů, ale nejdůležitější je to, jakou představu o svých šatech máte. Pokud přece jen chcete bílé, nadýchané, „princeznovské“ šaty, pak si je vyberte. Pokud víte, že se budete cítit dobře jen v jednoduchém elegantním střihu, nebo v kalhotovém kostýmu – je to na vás. Bude to jen váš den a není nic horšího, než si ho zkazit nevhodně vybranými šaty, které nerespektují vaši osobnost. Při volbě šatů vám může intuitivně poradit váš temperament, styl oblékání, barevná typologie a proporce postavy.

Pro nebílé nevěsty

Jako alternativa bílých svatebních šatů jsou šaty krémové, smetanové, vanilkové či zlatavé. Z barevných odstínů se dostává do popředí starorůžová, nafialovělá, holubí šeď, stříbrná, pastelově modrá, zelená, žlutá, lososová a dnes už oblíbená šampaňská nebo červená. Volit můžete také barevné kombinace, které nejvíce vyniknou v dvoudílném (korzetovém) modelu (např. krémová sukně s červeným, žlutým nebo modrým živůtkem). Také detaily na svatebních šatech mohou hrát barevností, a? už se to týká šněrování, ručně vytvořených květin nebo výšivek.

Osobitá linie střihu

To, co na šatech zaujme jako první, je linie střihu. Silueta střihu stále vyzdvihuje ženskost, ale modernější jsou decentnější objemy. Oblíbené jsou korzetové střihy, které lahodí oku (i u žen s větší konfekční velikostí) a hladké splývavé sukně sahající až na zem (s různým objemem). U jednoduché linie střihu vynikne materiál (hedvábný satén, taft, batist, hedvábí..) obohacené o propracované detaily (šněrování, výšivky, aplikace z krajky či štrasu). Výsledný dojem by měl působit elegantně, osobitě až extravagantně, ale ne přezdobeně.

Pro netypické nevěsty

A nezapomeňte, že svatební šaty vaši osobnost nakonec jen podtrhnou a dotvoří.

Počet přečtení: 12833 Datum vložení: 7.4.2008



© oznamujemsvatbu.cz - všechna práva vyhrazena. Veškerý obsah těchto stránek podléhá Autorskému zákonu.
  • Žádost o uzavření manželství
  • Svatební agentura – svatba s organizací
  • Tradičně netradiční svatební oznámení
  • Výročí svatby
  • Svatební šaty nemusí být bílé
  • Před zkoušením svatebních šatů
  • Svatební zvyky, tradice a pověry
  • Netradiční svatební obřad
  • Trendy ve svatební fotografii