Netradiční svatební obřad

Omšelé obřadní síně už nejsou tolik v kurzu. Snoubenci stále více volí jedinečnost a originalitu nezapomenutelných chvilek a hledají netradiční svatební místa. Svatební obřad na hradech a zámcích není už ničím výjimečným – moderní dvojice se poohlížejí i po méně obvyklých místech.

Volnost pod širým nebem

Louka, vítr, slunce, vůně… to všechno může dotvářet atmosféru jedinečného dne, kde zazní „ano“. Stále častější jsou svatby pod širým nebem na čerstvém vzduchu. Může jít o zámeckou zahradu, rozkvetlou louku, venkovský kopec, mořskou pláž nebo pozemek vašeho obydlí. Svatební obřad může být prakticky kdekoli, záleží na tom, zda seženete oddávajícího, který bude ochoten na vaše vysněné místo dorazit. Stačí zaplatit tisíc korun za svatební formality a přítomnost oddávajícího.

Romantika na pobřeží

Kouzlo exotiky, písečných pláží a romantiky očarovalo už nejednoho vdavku chtivého našince. Za tuto nevšední atmosféru však sáhnete hlouběji do kapsy – jedná se řádově o desítky tisíc. Také se nejspíš nevyhnete papírování a běhání po úřadech, pokud tyto starosti nesvěříte specializované svatební agentuře. Mezi oblíbené destinace patří Seychely, Mauritius, Maledivy, Tahiti, ale také Mexiko či Dominikánská republika. Pokud např. uzavřete sňatek na Seychelách nebo Mauritiu, bude automaticky uznán za právoplatný i v tuzemsku, ale svatby v Mexiku nebo Dominikánské republice české úřady neuznávají a je nutné obřad po návratu do ČR absolvovat znovu. Na Mauritiu nebo Seychelách je nutná aspoň základní znalost angličtiny. Při cestě na ostrovy nesmí chybět rodné listy přeloženy do angličtiny a ověřeny notářem a cestovní pasy. Po návratu do Česka pak bude oddací list v anglickém jazyce opatřený apostilou, tedy mezinárodním notářským ověřením, přeložen do češtiny.

Stylový obřad na hradě a zámku

Prostory nebo venkovní zákoutí hradů a zámků nesou v sobě kus historie a jedinečnosti. Tento typ obřadu láká také svou stylovostí, protože nabízí ojedinělou možnost, jak si vyzkoušet dobovou atmosféru v historických kostýmech. Jak se asi cítí šlechtic, princezna, rytíři či dvořané? Z hradů můžete volit např. Bouzov, Bítov, Kokořín, Helfštýn, Hukvaldy, Sovinec, Svojanov, Loket… A zámky v Litomyšli, v Moravské Třebové, v Lanškrouně, v Nových Hradech, Letenský zámeček, Jemniště, Červenou Lhotu, Konopiště, Telč a další.

Svatba nesvatba

Kdo si nepotrpí na slavnostní okamžiky, dojemné proslovy, slavnostní oblečení, svatební hosty a sváteční hudbu, může požádat o zkrácený obřad. Dokonce i za svědky mohou zaskočit úřednice. Takže se může jednat o takovou utajenou svatbu, která je hodně intimní. Dnes už je možné o zkrácený obřad požádat téměř kdekoli. Pokud o stylu a místu svatebního obřadu nemáte jasno, nechte se inspirovat ve svatebním katalogu, který by měli mít na matrice.

Kde ještě zažít netradiční svatební obřad

Počet přečtení: 12945 Datum vložení: 25.4.2008



© oznamujemsvatbu.cz - všechna práva vyhrazena. Veškerý obsah těchto stránek podléhá Autorskému zákonu.
  • Žádost o uzavření manželství
  • Svatební agentura – svatba s organizací
  • Tradičně netradiční svatební oznámení
  • Výročí svatby
  • Svatební šaty nemusí být bílé
  • Před zkoušením svatebních šatů
  • Svatební zvyky, tradice a pověry
  • Netradiční svatební obřad
  • Trendy ve svatební fotografii