Trendy ve svatební fotografii

Svatební den je natolik zásadní událost plná vypjatých emocí, že je na místě, abychom si mohli jedinečné chvíle kdykoliv připomenout vizuálním zachycením – tedy fotografií. I když se rozhodnete mít netradiční obřad bez zažitých tradic, určitě budete plánovat i focení. Pak je třeba zvážit to, co od svatební fotografie očekáváte.

Styl svatební fotografie

Každý pár může mít odlišnou představu o tom, jak by měly svatební fotografie vypadat. Někomu mohou být protivné aranžované fotky, kdy se každý na povel tváří a seskupuje do skupinek (to celé podpořeno ještě romantickým prostředím a detaily), a někdo si naopak nedovede své album bez těchto záběrů představit. Jiní si zase přejí zachytit přirozeně plynoucí události bez toho, aniž by byli fotografem neustále pobízeni a aranžováni. Každý fotograf má odlišný styl práce a autorský rukopis, podle kterého je třeba pak volit.

Autorský rukopis fotografa

Z atmosféry svatebních fotografií lze vyčíst i styl práce a autorský rukopis. Na fotografiích tak mohou být zachyceny nahodilé detaily, překvapivé okamžiky a nečekané chvíle – to celé podpořeno kreativní kompozicí (např. moment „vsoukávání se“ do svatebních šatů, „rozfouknutá“ sukně, intimní chvíle..). Takoví fotografové se stávají jen pozorovatelé, kteří svým viděním dávají fotografii neotřelou formu a celou událost zpracovávají reportážně. Z jiných svatebních fotek zase jde vyčíst snaha o co nejvíce zachycených „napózovaných“ osob a situací. Každému fotografovi (by? profesionálnímu) tak může být vlastní jiný postup práce.

Zachycené emoce

Do popředí se dostávají právě nenuceně vzniklé fotografie, které nevšedně zachycují zajímavé okamžiky a detaily, které však ve své podstatě nejsou podpořeny kýčovitým prostředím. Pro tyto záběry je nejvhodnější černobílá fotografie, která získává na oblibě a emoce jen umocňuje. Tradičně už nechybí ani sépiově zabarvené snímky nebo černobílé fotografie s jemně kolorovaným detailem. Barevná fotografie bývá podpořena zlatavým nebo stříbřitým nádechem.

Otevřete svou svatební knihu…

Řada fotografů ve svém portfoliu nabízí i vytvoření svatební knihy, která může kreativním způsobem zpracovávat vytvořené snímky z průběhu celého svatebního dne. Vznikne tak nejen prosté album, ale hodnotně graficky zpracovaná kniha, která dodá fotografiím nový výraz. Knihy mohou být jak luxusní (v pevných deskách, na tvrdém křídovém papíře potažené laminem), tak i ve zmenšeném či kapesním formátu pro příbuzné.

Co se bude fotit

Svatební den má svůj harmonogram a vy třeba budete chtít zachytit nejen svatební obřad. Většina fotografů má předem vytvořené „balíčky“, ve kterých má předem obsažen rozsah fotografování. Fotograf tak může zachytit nejen obřad, ale také ranní přípravy nebo hostinu. Podle toho je pak určena cena a rozsah služeb.

Zapojte hosty

Kromě profesionálního fotografa mohou fotit i hosté, kteří svým viděním mohou dodat atmosféře celého dne nový rozměr. Fotí svým způsobem, podle svého vidění, spontánně a navíc mohou uvolnit atmosféru. Pro ty, kteří nevlastní svůj přístroj, zkuste pořídit třeba pár jednorázových fotoaparátů…

Jak vybírat fotografa

 

Počet přečtení: 6300 Datum vložení: 25.4.2008



© oznamujemsvatbu.cz - všechna práva vyhrazena. Veškerý obsah těchto stránek podléhá Autorskému zákonu.
  • Žádost o uzavření manželství
  • Svatební agentura – svatba s organizací
  • Tradičně netradiční svatební oznámení
  • Výročí svatby
  • Svatební šaty nemusí být bílé
  • Před zkoušením svatebních šatů
  • Svatební zvyky, tradice a pověry
  • Netradiční svatební obřad
  • Trendy ve svatební fotografii